Monday, April 26, 2010

..sunyi sepi..

*mood buhsan+sedih*...anak teruna Nur dan En Aie xde kat rumah...buhsan la plak tggl sorg2..Azym ikut Mbah g Tampin..tgk Wan masuk wad.En Aie..masuk kem kat Mentakab.ada kursus PKBM...huaaaa...
Azym cpat la balik...mama rindu...abg ari rabu nie blk awal ek....

........rindu sama dua budak botak....

Saturday, April 10, 2010

..demam campak..

semalam lepas ambik azym dari umah pengasuh..cam rasa tubuhnye panas tp sbb ari mmg panas so ingat tue kesan cuaca je..
sekali....malam tue bdn dia panas sgt.then dia mmg manja sgt.jap2 nangis...Nur noticed gak,ada cam bintik2 kat beberapa area tubuh dia....utk reduce panas badan,Nur tampal Cool Fever tue..lap2 tubuh dia ngan air...skali tgh malam.
.azym menangis kuat sgt.sampai terisak2...gabra sgt coz bdn dia panas sgt2...yg bintik merah2 tue pun makin banyak...last2 Nur n En Aie buka baju n seluar Azym..tggl la budak togel2 ngan pampers je...bagi ubat demam,baru la cinta hati Nur tue tdo ngan lena sampai pagi..

cian budak nie demam...


pagi tadi,bdn Azym masih panas...dia pun x aktif.baring n tergolek2 atas toto je.nak senyum pun x larat.kejap2 ter lelap....sgt syahdu tgk azym camtu coz sblm ni dia mmg sgt aktif...

tdo kepenatan...

lepas lunch,kami bawa Azym ke klinik.doktor sahkan azym kena demam campak.yg bdn dia pans tue...sbb bintik2 campak tue nak kuar.so,doktor bagi ubat demam,anti viral,ubat tahan gatal n ubat sapu..balik umah,kami terpaksa berusaha keras nak bagi ubat kat Azym coz dia mmg susah makan ubat...lps mkn ubat,Azym tdo...bangun je dari tdo...


*

*

*

*

*

*

*

he's getting better...