Monday, April 26, 2010

..sunyi sepi..

*mood buhsan+sedih*...anak teruna Nur dan En Aie xde kat rumah...buhsan la plak tggl sorg2..Azym ikut Mbah g Tampin..tgk Wan masuk wad.En Aie..masuk kem kat Mentakab.ada kursus PKBM...huaaaa...
Azym cpat la balik...mama rindu...abg ari rabu nie blk awal ek....

........rindu sama dua budak botak....

Saturday, April 10, 2010

..demam campak..

semalam lepas ambik azym dari umah pengasuh..cam rasa tubuhnye panas tp sbb ari mmg panas so ingat tue kesan cuaca je..
sekali....malam tue bdn dia panas sgt.then dia mmg manja sgt.jap2 nangis...Nur noticed gak,ada cam bintik2 kat beberapa area tubuh dia....utk reduce panas badan,Nur tampal Cool Fever tue..lap2 tubuh dia ngan air...skali tgh malam.
.azym menangis kuat sgt.sampai terisak2...gabra sgt coz bdn dia panas sgt2...yg bintik merah2 tue pun makin banyak...last2 Nur n En Aie buka baju n seluar Azym..tggl la budak togel2 ngan pampers je...bagi ubat demam,baru la cinta hati Nur tue tdo ngan lena sampai pagi..

cian budak nie demam...


pagi tadi,bdn Azym masih panas...dia pun x aktif.baring n tergolek2 atas toto je.nak senyum pun x larat.kejap2 ter lelap....sgt syahdu tgk azym camtu coz sblm ni dia mmg sgt aktif...

tdo kepenatan...

lepas lunch,kami bawa Azym ke klinik.doktor sahkan azym kena demam campak.yg bdn dia pans tue...sbb bintik2 campak tue nak kuar.so,doktor bagi ubat demam,anti viral,ubat tahan gatal n ubat sapu..balik umah,kami terpaksa berusaha keras nak bagi ubat kat Azym coz dia mmg susah makan ubat...lps mkn ubat,Azym tdo...bangun je dari tdo...


*

*

*

*

*

*

*

he's getting better...

Monday, March 22, 2010

fuh..berhabuk..

salam..hehehe.lame gile x buka blog ntah ape2 nie..sampai lupe dah password...=P
mlm nie tetiba rasa nak jenguk 'umah' nie..sbb..mata x ngantuk n si suami xde kat umah,si kenit lak dah tdo...tgk jam..1219am..n yet my ever deary loving hubby still not home.En Aie tue kalau dah 'terlepas' gi main badminton mmg gaya cam xde anak bini..huhuhu..
hah..speak of the devil n the devil is here..dah sampai umah pun En.Aie.pjg lagi umur suami Nur ek..amin...ambik mood nak bebel jap ag..=P

bosan gak bila si kecik dah tido.hehehe.ari2 balik skolah je layan budak kecik tue.hilang penat..bila tgk n belek si Azym nie,cam cpt la plak dia membesar..pejam celik pejam celik dah nak masuk 7 bulan pun buah hati Nur nie..perangainye pun dah pelbagai..kdg2 geram,kdg2 seronok lak tgk gelagat dia..

sekarang nie Azym dah pandai manja ngan Nur..pantang nmpak mama,mula la merengek2.kot wat x tau..makin kuat rengekannya..x lame lps tue mula bertukar jadi tempikan yang menggegar alam la..hehehe.

as Azym dh pandai lompat2 skrg nie.En Aie duk planning nak belikan walker utk dia.ok x bdk umur 6 bln duk atas walker???dah la Azym x pandai duduk lagi.Nur takut pinggang dia x kuat lagi...or am i just worried to much??? opps..tengku mahkota azym baru sedar dari tdo...k la till see u again.;p

Sunday, February 7, 2010

MARI KELIH STORE CONTEST 2010


as my personal support to my dear fren,zaila...here's my participant...(harap2 menang ler...huhuhu)
Bismillahirrahmanirahim..
Sempena dengan penyertaan Mari Kelih Store di I Love Bazaar the RedRush by RylDesigns, Zaila dengan berbesar hati ingin menganjurkan "Mari Kelih Store 2010 Contest" bagi memeriahkan lagi penyertaan Mari Kelih Store di bazaar tersebut maklumlah first time katakan

Syarat2 penyertaan mudah sahaja;-
1. Anda perlulah copy & paste gambar di atas & diletakkan di entri anda / side banner anda.
2. Anda perlulah meletakkan tajuk sebagai "Mari Kelih Store Contest 2010" sebagai tajuk entri anda
3. Anda perlulah menjadi seorang follower kepada blog ini & Mari Kelih Store (kalau nak jadi fan of Mari Kelih Store di facebook lagi bagus)
4. Anda perlulah link kan entri anda ke entri ini (dengan meninggalkan komen & link entri)
5. Anda seterusnya harus menceritakan serba sedikit tentang Mari Kelih Store yang menyertai I Love Bazaar pada 27 & 28hb Februari 2010 di Subang Parade. Anda wajib menggunakan gambar2 di bawah sebagai bahan di entri anda. Panjang karangan terpulang, janji ada 2 gambar di bawah sudah memadai;)

Gambar 1 : Banner iklan I Love Bazaar

Gambar 2 : Lokasi Mari Kelih Store pada hari tersebut

Mudah bukan?? Kalau dah namanya contest, haruslah ada hadiah juga kan??

Hadiah-hadiah terdiri:
- 1 x RM70 baucer membeli belah di Mari Kelih Store
- 2 x RM50 baucer membeli belah di Mari Kelih Store
- 1 x RM30 baucer membeli belah di Mari Kelih Store

Menarik bukan??

Oleh itu, apa tunggu lagi..mulakan karangan anda & hantar kepada Zaila dengan segera;)

Tarikh Tutup penyertaan:
- 1 Mac 2010 (apa tunggu lagiiiiiii, kalau malas sangat nak karang ayat, copy paste gambar je letak dalam entri tu)

Thursday, January 28, 2010

potong sudah..

yes,indeed...we've already cut or 'kambus' satu lobang hutang..hehehe.
yesterday,we've cut off our credit card...yaaa,it's been decided since end of last year that we have to cut this 'along'...lagipun kami bkn guna sgt benda alah tue...actually mmg x guna langsung...
xde kerja eh nk byr installment tiap bln...

so...good bye mr credit card...no longer attach to you...

*boring dowh..entry xde gambar...=p

Monday, January 25, 2010

...azym oh azym...

my little luv..mlm ni sgt susah nk tdo.*sigh*
don't know why...he's not yet sleep tonite.usually his routine is after maghrib,he'll sleep till 10 or 11pm.then,he'll wide awake till around 2am...
adusss....sgt tensen berjaga mlm ngan mood yg sgt ngantuk...but tonite..he's not sleeping after maghrib n still awake at 12am..i'm confused...
seeing he's eyes...like he's so sleepy...but still dont wanna sleep.aiyokk..
suddenly while he's playing with his Ayah...the silent make me wonder...rupe2nye anak teruna ku dah terlelap.huhuhu..so easy at that moment..no resistant or whining...

Ayah:Lor...senangnye shut down...hehehe.

Nur:Ngantuk sgt la tue...nk ngira pun sempat...hehehe.

ni la tabiatnye kalau nak tdo...kena mengira dulu...
ni muka bila dh ngantuk sesangat..

*x tau nape tulisan jadi cmtue...

Monday, January 18, 2010

..akhirnya ia tumbang...

al kisah...sebuah almari turun temurun dr zmn bujang En Aie msh digunakan dirumah ini.2 ari lepas,Nur ada la bgtau En Aie...'syg,almari abg tue dah uzur B tgk.cam nk roboh je...kita beli almari baru nk??'...reaksi dr En Aie...senyap....
di satu mlm yg hening..around 2 am..bummm...terkujat Nur n Azym yg tgh lena tdo.nsb baik anak bujangku itu x sdr terus...dia smbg tdo blk.tgk2 almari warisan En Aie dah tumbang menyembah bumi...huhuhu.as i thought...tp...En Aie adalah sgt lena tdo...x sdr langsung...*sigh* tdo mati laki ku ini...
pg esoknye....'B,nape ngan almari nie?bila robohnye nie?'....
alahai abg syg..punye la kuat bunyi almari tue roboh blh dia tdo x ingat donia...isk..isk...

*teringin membeli almari baru....